Het trainen in de warmtecabine is niet alleen effectief bij het afslanken ook bij veel lichamelijke klachten is het een hele goede methode en dan hoeft het niet persé noodzakelijk te zijn om in omvang of gewicht af te nemen.

Ons spierstelsel zorgt er o.a. voor dat ons lichaam in vorm blijft en we ons kunnen voortbewegen. Veel lichamelijke problemen (80%) ontstaan doordat de spieren niet sterk genoeg zijn en andere delen van het lichaam dit gaan overnemen, bv. de gewrichten, en ontstaan er problemen met veel pijn, omdat deze delen hier niet voor bedoeld zijn. De pijn weerhoudt dan om te gaan bewegen, geeft het enorme belemmering in het dagelijks leven en zo beland men uiteindelijk in een vicieuze cirkel.

Het trainingsprogramma in de warmtecabine wordt geheel aangepast aan wat het lichaam wel of niet aankan en altijd onder persoonlijke begeleiding en aandacht. De wijze waarop het programma wordt uitgevoerd verschilt dan enigszins met die van de afslankprogramma’s: het tempo ligt een stuk lager en er wordt niet of nauwelijks gebruik gemaakt van de contragewichten. De liggende positie in de cabine is een groot voordeel, de rest van het lichaam wordt niet overbelast door het lichaamsgewicht en de warmte zorgt ervoor dat de spieren meer aankunnen.

Er wordt goed gekeken naar welke problemen zich voordoen en nogmaals wat het lichaam aankan. Naarmate de spieren sterker worden zal dit steeds beter gaan, zullen de klachten afnemen, de conditie zal vooruit gaan en zal er een betere houding van het lichaam zijn, wat heel essentieel is om niet weer terug te vallen.

Lichamelijke klachten waarbij deze therapie toegepast kan worden zijn:

-Rugklachten (bv. SI-gewricht)
-Nekklachten
-Schouderklachten
-Knieblessures

De ozonzuurstoftherapie is hierbij zeker aan te raden: de zuurstofopname wordt optimaal waardoor het uithoudingsvermogen hoger ligt en de afvalstoffen die bij het trainen vrijkomen beter worden afgevoerd, ook als er sprake is van beginnende ontstekingen in de gewrichten.
Het is uiteraard wel belangrijk dat de klachten niet van andere aard zijn, om hier zeker van te zijn is een bezoek aan (huis)arts vooraf wel noodzakelijk.

La Figura is gecertificeerd in Anatomie, Pathologie en Fysiologie.